HTML

Fekete petúnia

2012.10.08. 16:06 Kert Fóra

petunia.jpg

Már megint az angol tudósok, azaz most az angol kertészek. Black Velvet, azaz Fekete Bársony névvel illetik az a petúniát, amit 2011 tavaszán sikerült létrehozniuk 4 év munkával egy angol kisvárosban Banbury-ben. A növényeknek már az árusításán gondolkodnak, sőt már az árkategóriát is megállapították, 2-3 fontba kerülne egy-egy tő ebből a különös növényből. Stuart Loewen a petúnia "fejlesztői csapatának" tagja azt nyilatkozta, hogy semmiféle génmódosítás nem történt a szín elérése során.
 Szerinte a kertészek örök elégedetlenek, és mindig a különlegességet kutatják, amit most legnagyobb megelégedésükre sikerült elérni, ugyanis az eddig feketének tűnő virágok szirmai mindig sötétkékek voltak, ám ez a növény valóban fekete.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://florakert.blog.hu/api/trackback/id/tr474826889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása